امروز می خواهیم برترین و جدیدترین گوشی سری جذاب سامسونگ گلکسی نوت (Galaxy note) را که گلکسی نوت 20 اولترا 5G یا همان سامسونگ نوت 20 اولترا میباشد را به شکل کامل و جامع بررسی کنیم. اگر به دنبال یک نقد و بررسی کاملا حرفه ای و تخصصی و در عین حال جذاب درباره سامسونگ نوت 20 اولترا هستید، تا انتها با اکوتل همراه باشید.
فهرست مطالب
معرفی سامسونگ نوت 20 اولترا
امسال سامسونگ با افزودن پسوند اولترا (Ultra) پیشرفته ترین محصولات خود در این سری را معرفی می کند. در این میان به جرات می توان گفت که در میان محصولات بروز شده و جدید این کمپانی، سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا بهترین ترین محصول در سال 2020 می باشد.
در سال گذشته کمپانی سامسونگ زوج گلکسی نوت 10 (Galaxy Note 10) و گلکسی نوت 10 پلاس (Galaxy Note 10 Plus) را عرضه کرد. این دو محصول از نظر مشخصات فنی تفاوت چندانی با یکدیگر نداشتند و تفاوت اصلی آنها اختلاف ابعادشان میباشد.
اما در سال 2020 قضیه بسیار متفاوت شده است خروجی خط تولید های این کمپانی کره ای دارای تنوع و تمایز های بیشتری هستند. به علاوه هم سامسونگ نوت 20 (Galaxy Note 20) و هم سامسونگ نوت 20 اولترا (Galaxy Note 20 ultra) از نظر اندازه بسیار بزرگتر شده اند که دقیقا همان اتفاقی است که برای سامسونگ اس 20 الترا (Galaxy s 20 ultra) و سامسونگ اس 20 پلاس (Galaxy S20 Plus) رخ داده بود.
در نگاه اولیه به سامسونگ نوت 20 اولترا متوجه برآمدگی نسبتا زیاد دوربین عقب می شویم که پیش از این و برای اولین بار در گلکسی اس 20 اولترا دیده بودیم. اکثر قطعات استفاده شده در این قسمت، همان موارد پیشین می باشند که از جمله آنها لنز اصلی 108 مگاپیکسلی و لنز 12 مگاپیکسلی الترا واید میباشد. البته این بار به جای لنز 48 مگاپیکسلی تله فوتو، حسگر 12 مگاپیکسلی تله فوتو پریسکوپی مورد استفاده قرار گرفته است.
صفحه نمایش بکاررفته در سامسونگ نوت 20 اولترا کاملا برازنده و درخور سری نوت سامسونگ است که با نرخ نوسازی سریع خود جذابیت بیشتری به این محصول داده است. ضمنا باید توجه داشت که این نمایشگر یکی از بهترین های پنل های AMOLED میباشد که تا کنون تولید شده است.
قلم اِس (S Pen) هم به عنوان مزیت اختصاصی محصولات سری نوت سامسونگ در سمت چپ سامسونگ نوت 20 اولترا حضور یافته است. این قلم نسبت قلم های محصولات دیگر به روز تر است و تاخیر آن به 9 میلی ثانیه کاهش یافت است. به علاوه شیوه های ناوبری هوایی و اپلیکیشن Notes نیز به توانایی های آن افزوده شده است.
همه امکانات نام برده شده در یک پکیج استیل ضدزنگ که قبلا آلومینیوم بود و حالا با گوریلاگلس ویکتوس یا همان گوریلاگلس 7 محافظت شده، جای گیری کرده اند. به منظور بروزتر شدن ظاهر دستگاه، رنگ مات قاب عقب، دیگر اثر انگشت را به سمت خودش جذب نخواهد کرد. البته باید توجه داشت که این اتفاق تنها برای مدل برنزی رنگ رخ خواهد داد وگرنه رنگ نقره ای این محصول کاملا درخشان است و رد اثر انگشت را جذب می کند.
دو نکته تعجب برانگیز نیز در این محصول مشاهده می شود. اول اینکه باتری سامسونگ نوت 20 اولترا نسبت به باتری سامسونگ اس 20 اولترا از ظرفیت پایین تری برخوردار است. مورد دیگر تفاوت میان عملکرد تراشه های اگزینوس و اسپندراگون می باشد که راهی جز کنار آمدن با این مشکل نداریم.
حال که صحبت از تراشه بکاررفته در محصول شد، خوب است یادآور شویم که سامسونگ نوت 20 اولترا مجهز به تراشه اگزینوس میتواند به شبکه 5G متصل شود و مدل های غیر 5G این محصول از این تراشه بهره نمی برند.
همان طور که اشاره شد ما در این نقد و بررسی برآنیم تا به جامع ترین شکل ممکن این محصول را به شما عزیزان معرفی کنیم. بنابراین همه اطلاعاتی که در این محتوا ذکر خواهد شد برای مدل غیر 5G سامسونگ نوت 20 اولترا نیز کاملا صادق می باشد.
جعبه گشایی و بررسی محتویات درون جعبه
جعبه سامسونگ نوت 20 اولترا که به نوعی یادآور مراسم رونمایی از محصولات جدید سامسونگ است، به قلم اِس (S Pen) و رنگ مشکی نیز مزین شده است. متن N20 نوشته روی جعبه محصول با ظاهری و کشیده شده تا کناره های جعبه، به نوعی معرف صفحه نمایش برآمده و منحنی سامسونگ نوت 20 اولترا می باشد.
شارژر 25 واتی که از تکنولوژی USB Power Delivery بهره می برد در کنار یک کابل USB-C به USB-C همراه با این گوشی هوشمند در اختیارتان قرار خواهد گرفت. به علاوه یک هدفون برند AKG و دفترچه راهنما سرپوش های هدفون و راهنمای بکارگیری قلم نیز در جعبه محصول قرار دارد.
طراحی سامسونگ نوت 20 اولترا
گوشیهای سری گلکسی نوت شیوه طراحی خاص خودشان را دارند از همین رو به راحتی از موبایلهای سری گلکسی اس (Galaxy S) متمایز میشوند. سامسونگ نوت 20 اولترا هم به این رویه پایبند مانده و دارای گوشههای تیز است در صورتیکه سامسونگ اس 20 اولترا دارای گوشههای گرد است.
با قرار دادن سامسونگ نوت 20 اولترا در کنار نوت 10 پلاس متوجه اتفاقات جالبی خواهیم شد. حاشیه پایینی نمایشگر به مقدار ناچیزی باریک تر و حفره دوربین سلفی نیز کوچک تر شده است، بنابراین کل تفاوت های ظاهری این دو محصول به همین دو مورد ختم می شود.
صفحه نمایش سامسونگ نوت 20 اولترا کمی انحنا دارد بنابراین نصب گلس بر روی آن کار راحتی نیست و علاقه مندان به پنل های برآمده نیز با این موضوع به راحتی کنار نمی آیند. رونمایی از سامسونگ نوت 20 اولترا باعث شد تا پوشش محافظتی گوریلا گلس ویکتوس (Gorilla Glass Victus) بیشتر شناخته بشود.
این محافظ نسبت به نسخه پیشین خود یعنی گوریلا گلس 6 (Gorilla Glass 6) پیشرفته تر شده و در بعضی موارد باعث می شود تا اصلا نیازی به گلس نباشد. به علاوه جدیدا بر روی خود گوشی نوعی پوشش پلاستیکی به کار می رود تا خیال خریداران راحت گردد.
همان طور که اشاره شد، طراحی سامسونگ نوت 20 اولترا از الگوی طراحی گوشی های سری نوت سامسونگ پیروی کرده است، بنابراین در نگاه اول شناخته می شود.
یکی از بازر ترین ویژگی های این دستگاه، برآمدگی دوربین عقب آن است که 2.6 میلی متر ضخامت دارد. بنابراین زمانی که این دستگاه را بر روی سطوح صاف بگذارید به راحتی ارزش خواهد داشت. افرادی که بر روی این موضوع حساس هستند به راحتی نمیتوانند به این موضوع کنار بیایند و تنها راهشان برای رهایی از این معضل استفاده از یک گارد محافظ می باشد.
یکی از نکات تعجب برانگیز در سامسونگ نوت 20 اولترا دوربین آن است، چرا که خبری از علامت زوم 100 برابر (100X) نیست و این موضوع برای یک گوشی پرچمدار قابل تامل میباشد. هرچند این ویژگی در دوربین اس 20 الترا وجود دارد. حاشیه لنز پریسکوپی هم دایره ای شده است تا از نظر ظاهری با دو لنز دیگر هم خوانی داشته باشد. بنابراین همه لنز ها حالا یک حلقه استیل و هم رنگ با بدنه گوشی دارند.
مدل برنزی رنگ سامسونگ نوت 20 اولترا دارای پوششی صاف، مات و خوش دست است اما لغزندگی مربوط به خودش را هم دارد. البته نباید فراموش کرد که برآمده شدن دوربین، پرچمدار امسال را خوش دست کرده است. از سوی دیگر پوشش رنگی استفاده در سامسونگ نوت 20 اولترا به گونه ای می باشد که خیالتان از بابت تمیز ماندن آن آسوده خواهد بود چرا که هیچ اثر انگشتی بر روی آن باقی نخواهد ماند.
بالا و پایین قاب تقریبا صیقلی می باشد و این گونه به نظر می آید که گوشی بدون نیاز به تکیه گاه می تواند حالت ایستاده خود را حفظ کند. هر چند برآمدگی جزئی قلم اِس (S Pen) باعث می شود تا این اتفاق نیفتد، بنابراین اگر می خواهید موبایل به صورت قائم بایستد، باید آن را به صورت برعکس روی سطح صافی بگذارید.
باید توجه داشت که سامسونگ نوت 20 اولترا مدام در حال تکان خوردن است و ثبات ندارد و این یعنی هر لحظه امکان افتادن و آسیب دیدن آن وجود دارد. به طور کلی دور از انتظار است که کسی گوشی اش را این گونه در جایی قرار دهد اما لازم بود تا در مقاله نقد و بررسی کامل این محصول به این مورد نیز اشاره ای داشته باشیم.
ضخامت 2 میلیمتری فریم در کنارهها زیاد به چشم نمیخورد مگر در سمت راست که دکمههای کاهش و افزایش صدا و پاور جایگیری کرده اند. در مجموع کمی طول خواهد کشید تا به این شیوه طراحی عادت کنید. کاربران گوشیهای سری نوت همواره گوشه سمت راست این دستگاهها را فشار میدادند تا قلم اِس بیرون بیاید ولی حالا ممکن است از رخ ندادن این اتفاق تعجب کنند. با این اوصاف، تنها رویداد غیرمنتظره جابهجایی قلم است تا بالأخره چپدستها هم بتوانند یک موبایل که با خلقیاتشان سازگاری دارد را پیدا کنند.
قلم اِس از نظر ظاهری، وزنی و ابعادی به نمونه فروخته شده همراه با نوت 10 شباهت دارد. سامسونگ وعده داده که دوام باتری لیتیومی آن در حالت استندبای به 24 ساعت برسد تا در مقایسه نمونه پیشین 10 ساعت بادوامتر شده باشد. با توجه به ظاهر قلم، باید گفت که دوام باتری طولانیتر بیشتر به خاطر بهینهسازیهای نرمافزاری میباشد نه باتری جدید.
وزن سامسونگ نوت 20 اولترا 208 گرم میباشد و ابعاد آن 164.8*77.2*8.1 میلیمتر میباشد و این یعنی نسبت به اس 20 الترا به میزان 0.7 میلیمتر ضخیمتر و 14 گرم سبکتر است. با همه اینها، سامسونگ نوت 20 اولترا پهنترینِ دستگاههای بالارده خواهد بود. عرض 77.2 میلیمتری باعث شده تا نتوانیم از این موبایل با یک دست استفاده کنیم هرچند قلم اِس (S Pen) نیازمند آن است تا با یک دست گوشی، و با دست دیگر قلم را نگه داریم.
صفحه نمایش سامسونگ نوت 20 اولترا
صفحه نمایش به کار رفته در سامسونگ نوت 20 اولترا پیشرفتهترین نمایشگر تولید شده در جهان است. این نمایشگر، بیشترین رزولوشن، سریعترین نرخ نوسازی، بالاترین روشنایی و بهترین کیفیت رنگ را دارد و حالا کمترین فشار قلم اِس (S Pen) را تشخیص میدهد.
این نمایشگر 6.9 اینچی زاویهدار بوده و از نوت 10 پلاس کمی بزرگتر میباشد ضمنا تراکم پیکسلی آن 496 پیکسل بر اینچ می باشد. رزولوشن این پنل 3088*1440 پیکسل و نسبت بدنه به تصویر 19.3:9 است تا از این نظر میان اعضای خانوادههای نوت 10 و اس 20 قرار گیرد. نام این نمایشگر Dynamic AMOLED 2X میباشد که بیان گر رویه سامسونگ برای نامگذاری نمایشگرهای دارای نرخ نوسازی 120 هرتزی است.
نقطه حساس به لمس این صفحه نمایش 240 هرتز است و به راحتی ورودی ها را شناسایی می کند. البته محدودیتی که سامسونگ آن را برطرف نکرده، قابلیت استفاده از نرخ بازسازی 120 هرتزی است پس تنها زمانی که رزولوشن نمایشگر 1080p باشد، میتوان از این تکنولوژی بهره برد. این در حالی است که وقتی وضوح صفحه نمایش روی 1440p تنظیم میشود، نرخ بازسازی نهایتاً میتواند 60 هرتزی باشد.
سامسونگ اعلام کرده که نرخ بازسازی برای اپلیکیشنهای مختلف برای سامسونگ نوت 20 اولترا به شرح زیر است:
- 120 هرتزی برای بازیها
- 60 هرتزی برای ویدیوها
- 30 هرتزی برای نرمافزارهای متنی (مدیریت ایمیل و . . .)
- 10 هرتزی برای تصاویر
با این توضیحات، نرخ نوسازی 60 و 120 هرتزی، بهترین گزینه های پیش رو است. وقتی روی صفحه نمایش ضربه میزنید، نرخ نوسازی 120 هرتزی فعال خواهد شد؛ اتفاقی که دلیل رخ دادنش را واقعاً نمیدانیم!!!. پخش فیلمها با کیفیت HDR سبب روشن شدن نرخ نوسازی 60 هرتزی میشود و هیچ راهی هم برای فعال کردن نرخ نوسازی سریعتر نخواهد بود.
در ادامه اگر سنسور مجاورت را دخالت دادید، گوشی سریعاً نرخ نوسازی 120 هرتزی را فعال خواهد کرد. البته اگر بخواهید نرخ بازسازی ضعیفتر را فعال کنید، لازم است تا نمایشگر را لمس نمایید و حالت غیرفعال بودن 5 ثانیهای را فعال کنید. بنظر تمام فرآیند انجام شدن این اتفاقات شبیه یک باگ است تا یک ویژگی خاص، بنابراین شاید در آینده با بروزرسانی نرمافزاری شاهد تغییراتی در این زمینه باشیم.
به ندرت پیش خواهد آمد که حالت نرخ نوسازی تطبیقی فعال شود. برای هنگام خاموش شدن صفحه نمایش این اتفاق می افتد و به مدت 2 تا 3 ثانیه نرخ بازسازی به 15 هرتز میرسد. در سایر دفعات مانند وقتی که در یک مرورگر یوتیوب را اجرا میکنیم، نیز تقریباً همین فرایند را شاهد می باشیم.
از ویژگی های حیرت انگیز سامسونگ نوت 20 اولترا، نهایت روشنایی 1024 نیتی در زیر نور خورشید می باشد. به علاوه زمانی که اسلایدر نور صفحه نمایش را به صورت دستی کم و زیاد میکنید، خواهید دید که سامسونگ نوت 20 اولترا میتواند رکورد 500 نیت واحد روشنایی را ثبت کند به طوری که در محصولات پیشین سامسونگ این عدد فراتر از 400 نیت نمیرود.
البته سامسونگ اعلام کرده است که می توان با سامسونگ نوت 20 اولترا، حداکثر روشنایی 1500 نیت را به ثبت رساند. این حالت احتمالا موقعی رخ میدهد که کیفیت HDR یوتیوب فعال شده و یا اپلیکیشنهایی در حال اجرا هستند که پسزمینه سفید زیادی دارند.
در مورد دقت رنگ هم بگوییم که قسمتهای سفید از دقت بالایی برخوردارند و بر خلاف دفعات قبل، هالههای آبی رنگ کمتری روی آنها به چشم خواهد خورد. حالت Natural نیز برای محتواهایی کاربرد دارد که sRGB هستند و به خاطر تفاوت رنگی 1.2، از دقت بسیار بالایی برخوردار است.
دوام باتری سامسونگ نوت 20 اولترا
باتری سامسونگ نوت 20 اولترا 4500 میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد که از باتری گلکسی اس 20 اولترا به میزان 500 میلیآمپر ساعت قویتر است. گفته شده که حالت نرخ نوسازی تطبیقی این گوشی پرچمدار، کمک زیادی به افزایش دوام باتری آن خواهد کرد، اما باید دید آیا واقعاً همینگونه خواهد بود یا نه. در حالتی که گزینه نرخ نوسازی تطبیقی فعال باشد و وبگردی کنید، میتوانید 11 ساعت و 31 دقیقه با گوشی کار کنید ( 40 دقیقه بیشتر اس 20 پلاس و 1 ساعت بیشتر از اس 20 الترا ).
اما در حالت تماشای ویدئو با نرخ نوسازی 60 هرتزی، رکورد گلکسی اس 20 اولترا کمتر از رقبایش شد و به 13 ساعت و 5 دقیقه کاهش یافت. این در صورتی است که اس 20 الترا و اس 20 پلاس و با فعالسازی نرخ 120 هرتزی، رکورد های 12:55 و 13:30 دقیقه ای را ثبت کرده اند. این اتفاق نیز تعجب برانگیز است و می توان این گونه نتیجه گرفت که قطعات سخت افزاری کار دیگری انجام می دهند.
در مجموع، نکاتی که گفتیم نشان میدهند که گزینه نرخ نوسازی تطبیقی تفاوت عمدهای ایجاد نمیکند و از طرفی، با توجه به چگونگی کار کردن با گوشی، نتایج نهایی کاملاً متفاوت خواهد بود.
شارژر 25 واتی سامسونگ نوت 20 اولترا میتواند در عرض 30 دقیقه 43 درصد باتری را پر کند. رقبای این دستگاه مانند شیائومی می 10 پرو توانایی پر کردن 77 درصد در 30 دقیقه و هواوی پی 40 پرو توانایی پر کردن 80 درصد در 30 دقیقه را دارا هستند. اوپو فایند ایکس 2 پرو هم میتواند در نیم ساعت 95 درصد منبع نیرویش را شارژ کند. شارژ کامل باتری نیازمند 1 ساعت و 23 دقیقه زمان خواهد بود، بر این اساس رقبای ساخته شده توسط سونی و اپل از این نظر کم میآورند.
شما میتوانید این پرچمدار سامسونگ را به صورت بیسیم نیز شارژ کنید. کمپانی کرهای میگوید که سامسونگ نوت 20 اولترا از فناوری Fast Wireless Charging 2.0 پشتیبانی میکند و با پدهای 10 واتی یا سریعتر، سازگار است. سامسونگ نوت 20 اولترا مدارک Basic Power Profile را دریافت کرده ولی از آن جایی که گلکسیهای پیشین هم چنین مجوزی را داشتند، بعید است گوشی مورد بحث ما از سرعت بیشتری برخوردار باشد.
تکنولوژی بیسیم PowerShare نیز در دسترس قرار گرفته تا با آن بتوانید سایر دستگاههای واجد شرایط را از طریق قاب پشتی سامسونگ نوت 20 اولترا با سرعت 9 وات شارژ کنید. این امکان تنها زمانی امکان پذیر است که باتری پرچمدار سامسونگ بیش از 30 درصد انرژی دارد.
کیفیت صدا سامسونگ نوت 20 اولترا
سامسونگ نوت 20 اولترا دو میکروفون استریو دارد که در بالا و پایین جای گرفتهاند. البته وقتی گوشی را به صورت افقی در دست میگیرید مورد بالایی به عنوان اسپیکر سمت چپی به فعال خواهد شد. از نظر خروجی و وضوح صدا، اسپیکر این محصول بهترین های بازار نیستند، چرا که نسبت به سایر رقبا و از نظر شدت صوت و فرکانس، عملکرد ضعیف تری دارند.
در مجموع نمره اکتسابی این پرچمدار سامسونگ معمولی بنظر می آید و یک پله پایین تر از نوت 10 پلاس و خانواده اس 20 می باشد. در هنگام پخش صداهایی با تن زیاد و یا تن پایین نیز گوشی های گلکسی اس 20 بهتر عمل خواهند کرد.
سیستم عامل و رابط کاربری
سامسونگ نوت 20 اولترا نسخه آپدیت شده رابط کاربری نسخه آپدیت شده رابط کاربری One UI یعنی One UI 2.5 را همراه خود دارد. این در حالی است که در گوشی های پیشین سامسونگ One UI 2.1 نصب بود.
نسخه سیستم عامل اندروید موجود در سامسونگ نوت 20 اولترا نیز اندروید 10 می باشد. سامسونگ وعده داده است که به مدت سه سال آپدیت نرم افزاری برای این محصول منتشر خواهد شد. بنابراین این موبایل اندروید 11 را به عنوان اولین به روز رسانی خود دریافت کرده و در نهایت با نصب اندروید 13 در اوایل سال 2023 دیگر آپدیتی برایش منتشر نخواهد شد.
روش های بیومتریکی استفاده شده در سامسونگ نوت 20 اولترا شامل سنسور اثر انگشت در زیر صفحه نمایش و سیستم تشخیص چهره می شود. هرچند بدون مشکل و کندی سرعت از این حسگر استفاده خواهید کرد ولی باید بدانید که این سنسور همانی است که پیش از این در اس 20 پلاس و نوت 10 پلاس بکار گرفته شده، بنابراین نسبت به سایر رقبایی که دیگر شرکتها به کار گرفتهاند سرعت و امنیت کافی را ندارد.
از جمله ویژگیهایی که در نسخه 2.5 رابط کاربری One UI بازطراحی شده Edge Panels میباشد. و آیکونهای آن بزرگتر و اسامی پنجرهها به میانههای نمایشگر منتقل شدهاند. از نظر کارایی، این تغییرات چندانی نکرده و همچنان میتوانید به اپلیکیشنها، دستورات و ابزارها دسترسی سریع داشته باشید.
حتی امکان این را دارید تا مشخص کنید که Edge Panels کدام سمت صفحه نمایش و در کدام قسمت روشن شود. در منوی زیرمجموعه مربوط به این ویژگی، گزینهای به نام Edge Lightning خواهید دید. این گونه می توانید حاشیههای رابط کاربری را به نوع خاصی روشن کنید و از دریافت اعلانات جدید آگاه شوید.
روش جامع ابداع شده برای انتقال پر سرعت فایل ها که توسط گوگل طراحی شده و با نام Nearby Share شناخته می شود، در سامسونگ نوت 20 اولترا اضافه شده است. امکان دیگری که در این دستگاه ایجاد شده، پیاده سازی تکنولوژی UWB برای یافتن سریع دیگر گوشی های گلکسی می باشد. یک ویژگی جذاب دیگر Music Share است که از طریق بلوتوث 5، گوشی را به یک اسپیکر بلوتوثی متصل و آن را به یک هاب تبدیل میکند تا سایر وسایل هم به آن متصل شوند.
قلم اِس سامسونگ نوت 20 اولترا
قلم اِس (S Pen) سامسونگ نوت 20 اولترا همانی است که همراه با گوشیهای خانواده سامسونگ نوت 10 به فروش میرسید اما اگرچه از نظر ظاهری فرق زیادی نکرده ولی کارایی آن بیشتر شده است.
تأخیر قلم سامسونگ نوت 20 اولترا به 9 میلی ثانیه کاهش یافته تا واکنشگرا بودن قلم در شرایط واقعی کاملاً احساس گردد. در واقع هنگام زدن این قلم به نمایشگر، تلفیقی از نرخ نوسازی 120 هرتزی و لمس 240 هرتزی احساس خواهید کرد تا خودِ گوشی پیشبینی کند که میخواهید در ادامه روی کدام قسمت خط بکشید یا نقاشی کنید.
ناگفته نماند که سامسونگ نوت 20 معمولی در این زمینه کارایی خوبی ندارند، زیرا تأخیرش 26 میلی ثانیه است بنابراین شاید دلیل برتری این قلم در سامسونگ نوت 20 اولترا هوش مصنوعی باشد. با انتشار سامسونگ نوت 9 کمپانی سامسونگ قلم محصولش را به گونهای ساخت تا در آن یک ژیرسکوپ، شتابسنج و خازن بگذارد به همین علت، گوشی از فاصله توانست تشخیص دهد که آیا قلم نزدیک شده است یا خیر.
ویژگی دیگر قلم اس، Anywhere Actions می باشد به علاوه با استفاده از قلم، اپلیکیشن گالری، دوربین، موزیک پلیر و حتی پاورپوینت فعال میگردد. حالا با سامسونگ نوت 20 اولترا تعداد برنامههایی که امکان باز کردن آنها با قلم به وجود آمده بیشتر شدهاند.
از میان سه فعالیت اضافه شده به قلم اِس ، سه مورد به ناوبری مربوط میشوند (بازگشت، اپلیکیشنهای اخیر و هوم). دو گزینه Smart Select و Screen Write نیز به چشم میخورند که در منوی ناوبری هوایی وجود دارند و بلافاصله پس از درآوردن قلم از محل مربوطه، ظاهر میشوند.
سخت افزار دوربین
می توان این گونه توضیح داد که سخت افزار دوربین سامسونگ نوت 20 اولترا، همان سخت افزار دوربین اس 20 اولترا است با کمی تفاوت جزئی ولی باز هم لنز اصلی همان است. در نتیجه امکانات اولیه این دوربین شامل لنز اصلی با رزولوشن بسیار بالا، لنز تله فوتو با قابلیت زوم پریسکوپی و لنز اولترا واید میباشد.
همان طور که اشاره شد دوربین اصلی یک لنز 108 مگاپیکسلی است که نانوسل بوده و از دریچه دیافراگم f/1.8 بهره می برد. این لنز تصاویر 12 مگاپیکسلی میکیرد و فاصله کانوانی حداکثر 26 میلی متر را پوشش می دهد.
در سامسونگ نوت 20 اولترا خبری از تکنولوژی فوکوس خودکار تشخیص فاز تک مسیره که در اوپو فایند ایکس 2 پرو یا وانپلاس 8 پرو دیده بودیم نیست تا به جای آن فوکوس خودکار به سیستم تشخیص فاز متکی باشد و در فواصل نزدیک، یک لیزر هم به آن کمک کند. شاید بهتر باشد در اینجا بگوییم که لنز ToF خانواده اس 20 دیگر حضور ندارد.
در بررسی لنز الترا واید نیز باید بگوییم که این سنسور 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 میتواند زوایای حداکثر 120 درجهای را پوشش دهد هرچند در اینجا اثری از تکنولوژی فوکوس خودکار به چشم نمیخورد. لنز تله فوتو سامسونگ نوت 20 اولترا نیز 12 مگاپیکسلی است و نسبت به لنز مشابه موجود در اس 20 الترا کوچکتر شده است.
عدسی های سامسونگ نوت 20 اولترا پیشرفته تر شده اند و امکانات بیشتری دارند. لنز پریسکوپی می تواند تا 5 برابر (5x) زوم کند و دریچه دیافراگم آن نیز به f/3.0 محدود تر شده است. جالب توجه است که نمونه های قدیمی تر نهایتا تا 4 برابر قابلیت بزرگ نمایی داشتند. این لنز ثابت سازی شده است و هنگام تشخیص فاز نیز به صورت خودکار روی سوژه فوکوس می کند.
در قاب جلویی سامسونگ نوت 20 اولترا یک ماژول 10 مگاپیکسلی جای گرفته است که دریچه دیافراگم آن f/2.2 و فاصله کانونی 26 میلی متری توسط آن پوشش داده می شود.
اپلیکیشن دوربین سامسونگ نوت 20 اولترا
امکانات مبتدی، مانند تغییر حالات مختلف عکسبرداری با کشیدن انگشتان به سمت چپ و راست و موارد از این دست در این اپلیکیشن موجود می باشد. به علاوه گزینه ای برای مرتب سازی، افزودن و یا حذف آپشن ها هم در نظر گرفته شده است.
دوربین سلفی اما ناکارآمد است، چرا که نمایی برش خورده از فاصله کانونی 32 میلی متری را شاهدیم که نهایتا تصاویر 6.5 مگاپیکسلی در اختیارتان می گذارد. سال گذشته یک آپشن جدید در سامسونگ اس 20 اولترا اضافه شد، بدین ترتیب که وقتی گوشی تشخیص داد چهره های زیادی در قاب جای گرفته اند، خودش نمای بیشتری را پوشش دهد.
از آنجا که این آپشن موفقیت خوبی کسب کرد، کمپانی سامسونگ این امکان را در اپلیکیشن سامسونگ نوت 20 اولترا نیز افزوده است. سایر امکانات مانند تصحیح خودکار لنز اولترا واید، رزولوشن ویدیو، خطوط شطرنجی، دادههای موقعیت مکانی، خاموش یا روشن کردن آپشن Scene Optimizerو . . . هم در بخش Saved Options قابل مشاهده خواهند بود.
HDRنیز درست همانند گوشیهای سامسونگ اس 20 میباشد؛ یعنی یا میتوانید آن را روی حالت خودکار بگذارید و یا آن را برای همیشه روشن و یا خاموش کنید.
در انتها یک گزینه پیشرفته (Pro) هم تعبیه شده تا از تمام تواناییهای دوربین سامسونگ نوت 20 اولترا استفاده شود. شما در این قسمت میتوانید مقادیری نظیر میزان ISO، سرعت شاتر، نحوه فوکوس و تعادل نور سفید را تنظیم کنید. ضمنا باید در نظر بگیرید که تنها با لنز اصلی میتوانید از حالت پیشرفته بهره ببرید.
سامسونگ از معدود شرکتهایی است که همچنان امکان کنترل دوربین با استفاده از دکمههای پاور و صدا را به وجود آورده است بنابراین با دکمه پاور میتوانید دوربین را اجرا و یا میان دوربین ثانویه و اصلی سوئیچ کنید و با دکمههای کاهش و افزایش صدا عکسبرداری نمایید و از آن به عنوان شاتر بهره گیرید.
به علاوه در سامسونگ نوت 20 اولترا می توا با استفاده از قلم اس برای مدیریت دوربین استفاده کرد. با توجه به وجود گزینههای Anywhere Actions در گوشیهای سری گلکسی نوت 20، شاید هنگام زوم کردن در دوربین، سر از قسمت سوئیچکننده میان برنامهها در بیاورید و یا اتفاقات دیگری رخ دهد پس بهتر است از قلم اِس فقط برای تصویربرداری، فیلمبرداری و یا سوئیچ کردن میان دوربین فرعی و اصلی استفاده نمایید.
تصاویر گرفته شده در روز
می توان ادعا کرد که تصاویر گرفته شده با سامسونگ نوت 20 اولترا بیشترین کیفیت ممکن را دارند. زیرا که دقت رنگ تصلویر بسیار ایده آل بنظر می رسد و اشباع شدگی تصاویر نیز مناسب است. لنز اولترا واید، از نظر دقت رنگ همچون لنز اصلی کار میکند. به علاوه، در زمینه پوشش دادن زوایای گستردهتر بسیار بهتر عمل خواهد کرد؛ این در حالی است که در اس 20 اولترا این اتفاق رخ نمیداد. مقدار جزئیات ثبت شده با این لنز عالی است. البته با توجه به اینکه در بازار لنز های شفاف تر از آن یافت می شود، نمی توان آن را بهترین مورد تلقی کرد.
بار دیگر به مشکل نبود فوکوس خودکار در لنز اولترا واید برخورد میکنیم بنابراین نمیتوانید از فاکتور زوم و اغراق کردن در مورد سوژههای نزدیک استفاده کنید. البته نکته امیدوارکننده در اینجا وضوح بسیاری از تصاویر گرفته شده با این لنز میباشد.
تکنولوژی تصحیح خودکار به صورت پیشفرض در لنز اولترا واید فعال شده ولی حتی بدون روشن کردن آن هم میتوانید تصاویر باکیفیتی بگیرید. البته به مشکل نبود فوکوس خودکار در این لنز برخواهیم خورد. تجربه نشان داده است که فعال نگه داشتن دائمی این لنز، باعث خواهد شد تا لبه و خطوط کناری عکسها به سمت داخل و گوشهها کمی انحنا پیدا کنند.
حال به گل سرسبد دوربین های عقب یعنی لنز تله فوکو با توانایی 5 برابر زوم میرسیم که قادر است تصاویر واضح تری نسبت به گلکسی اس 20 اولترا بگیرد. در این قسمت هم فاکتور های دقت رنگ و کاهش نویز بسیار مطلوب می باشد. این نکته نیز قابل ذکر است که در حالت بزرگنمایی 10 برابری سامسونگ نوت 20 اولترا از اس 20 اولترا بهتر کار خواهد کرد در صورتیکه بخاطر 48 مگاپیکسلی بودن لنز سامسونگ نوت 20 اولترا عکس این قضیه انتظار می رفت ولی این گونه نشد.
کیفیت تصاویر گرفته شده در شب
تصاویری که با سامسونگ نوت 20 اولترا در شب گرفته شد نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار میباشد. در این تصاویر رنج داینامیک بیشتر و میزان اشباع شدگی رنگ ها عریض تر میشود. البته معمولا در شرایط شب فرایند کاهش نویز مطابق انتظار کار نمی کند، چیزی که همیشه شاهد آن بوده ایم.
در بحث بررسی شفافیت تصاویر، باید سامسونگ نوت 20 اولترا را بهتر از اس 20 اولترا درنظر بگیریم ولی خب منصفانه این است که دیگر تفاوتها را نیز در نظر بگیریم. یک نکته اینکه، سامسونگ نوت 20 الترا نسبت به پرچمدار سابق او خیلی سریعتر در شبها عکسبرداری میکند و برخی اوقات این افزایش سرعت به 2 برابر میرسد. علاوه بر آن، کنتراست این تصاویر بیشتر میباشد.
عکسهای گرفته شده با دوربین تله فوتو کیفیت قابلقبولی دارند و از نظر شفافیت، جزئیات، دقت رنگ و رنج دینامیک فوقالعاده هستند هرچند کمی نویز در آنها به چشم میخورد. این در حالی است که خروجیهای لنز اصلی کشیده و در برخی مواقع تکهتکه میباشند به همین دلیل نمیتوانیم آن ها را کاربردی درنظر بگیریم.
خوب است بدانید که در صورت روشن کردن گزینه Night Mode، لنز پریسکوپی سراغ گزینه زوم 5 برابری میرود. این آپشن تفاوت زیادی ایجاد میکند و به لنز اصلی در ثبت رساندن تصاویر باکیفیت یاری میرساند.
متاسفانه باید گفت که بزرگنمایی 4 برابر در سامسونگ نوت 20 اولترا کارایی محسوسی ندارد، چراکه به خاطر میزان فاصله کانونی لنز، تصاویر ثبت شده کیفیت لازم را ندارند. این موضوع در صورتی است که اس 20 الترا با بزرگنمایی 4 برابری توانمند تر می باشد. اما در آپشن بزرگنمایی دو برابری (2x) سامسونگ نوت 20 اولترا عملکرد بهتری دارد.
کیفیت تصاویر پرتره
آپشن Live Focus این امکان را فراهم میکند که تصاویر پرتره با پس زمینه تار بگیرید. در گلکسی نوت 10، این عکسها به ترتیب با لنز اصلی و تله فوتو 2 برابری گرفته میشدند اما در گوشیهای دارای پسوند اولترا از لنز تله فوتو استفاده میشود. برای تصاویر پرتره، حالت Wide عکس های واضح تری در اختیار ما می گذارد، البته نمای کلی را هم کمی تحت تأثیر منفی میگذارد. حالت بوکه هم فوق العاده عمل می کند مخصوصا آپشن 7.5 آن که به صورت پیش فرض اعمال شده است.
اگر مورد محدود بودن قابلیت زوم کردن صرف نظر کنیم، سامسونگ نوت 20 اولترا سوژه را به خوبی شناسایی میکند و به جرأت میتوانیم او را از این نظر، برترین دستگاه بدانیم.
کیفیت تصاویر سلفی
دوربین سلفی سامسونگ نوت 20 اولترا نیز تصاویر باکیفیتی میگیرد. در حالت کلی هم پیشنهاد می شود تا از گزینه عریض آن استفاده کنید. به علاوه همان طور که انتظار می رود، وقتی چهره شخصی در یک عکس وجود دارد، همان بخش نورانیتر میگردد بنابراین HDR قسمتهای دارای کنتراست شدید را نمایانتر میکند. ضمناً، در این عکسها رنج دینامیک عالی است.
گزینه Live Focus در دوربین سلفی زیاد توانمند نیست اما برای اینکه هر از چند گاهی از آن بهره بگیرید، کارتان را راه خواهد انداخت. آپشن Live Focus برخی اوقات، جزئیات موجود در قسمتهای کوچک و حاشیهها را برجسته مینماید. در این حالت وقتی که چیزی یا شخصی در فریم قرار دارد که رنگ بدن او مانند یک انسان میباشد، دوربین روی آن فوکوس میکند، این مورد بسیار عجیب است!
ضبط ویدیو
به طور کلی می توان گفت که فیلمبرداری با سامسونگ نوت 20 اولترا کار بسیار جذابی است زیرا هم گزینههای رزولوشن آن زیاد هستند و هم از میان کیفیتها با فریم ریتهای مختلف میتوان یکی را انتخاب کرد. به علاوه گزینه Pro تکمیل کننده این لیست بلند بالای فوقالعاده جذاب میباشد.
آپشن درخشان فیلمبرداری با این دستگاه 8k است که همراه با اس 20 اولترا معرفی شد و حالا به سامسونگ نوت 20 اولترا نیز آمده هرچند در هر ثانیه نهایتاً 24 فریم را ثبت خواهد کرد. توچه داشته باشید که می توان با همه لنز ها فیلم هایی با فریم ریت 30 و رزولوشن 1080p ضبط کرد اما لنز اصلی توانایی فیلمبرداری با سرعت 60 فریم بر ثانیه را نیز دارد.
سیستم ثابتسازی برای همه حالات فیلم برداری تدارک دیده شده به غیر از حالت 1080pبا 120 فریم بر ثانیه که در صورت تمایل میتوانید آن را غیرفعال کنید.
دوربین سلفی هم تواناییهای زیادی در فیلمبرداری دارد به طوری که میتواند ویدیوهای 4k و 1080p ثابتسازی شده و با 30 یا 60 فریم بر ثانیه در حالت فوکوس خودکار را ضبط کند.
گزینه دیگری که در اختیار خواهید داشت، ضبط فیلم HDR10+ است که معمولاً در دستگاههای پرچمدار سامسونگ به کار میرود و یا نمونههایی از آن در یوتیوب مشاهده میشود. یکی از گزینههای جدید اضافه شده به حالت فیلمبرداری پیشرفته، به قابلیت تنظیم سرعت زوم مربوط میشود تا بتوان نحوه جابهجایی سوژهها را مدیریت کنید.
وقتی سامسونگ نوت 20 اولترا معرفی شد، بسیاری از افراد از کیفیت ویدیوهایی که ضبط میکرد شگفتزده شدند. تعجب این اشخاص زمانی بیشتر میشد که فیلمبرداری آن را با پرچمدار سابق سامسونگ یعنی گلکسی نوت 10 پلاس مقایسه میکردند.
اینبار سامسونگ نوت 20 اولترا توانسته همان عملکرد درخشان را تکرار و خودش را به عنوان یک ضبط کننده قهار فیلم در شرایط کم نور معرفی کند. به علاوه شاهد آپشن Night Hyperlapse هستیم. کار Night Hyperlapse این است که نورپردازی را به قدری طولانی انجام میدهد که از سوژه یک خط ممتد نورانی باقی بماند و در نهایت تصاویر گرفته شده را به عنوان یک فریم مورد استفاده قرار میدهد. برای بهرهمندی از این آپشن باید زمان و محل قرارگیری شما ثابت باشد.
جمع بندی
در آخر اگر بخواهیم برجسته ترین نقاط قوت و نقاط ضعف سامسونگ نوت 20 اولترا را مرور کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:
نقاط قوت
- بهرهمندی از بهترین صفحه نمایش دنیا
- بهرهمندی از قلم اِس
- امکان استفاده از سامسونگ DeX به صورت بیسیم
- دوربین توانمند و باکیفیت
- دوام باتری طولانیمدت
نقاط ضعف
- برآمدگی نسبتاً زیاد دوربین عقب
- عملکرد ضعیفتر نسخه دارای تراشه اگزینوس نسبت به نمونه دارای اسنپدراگون
- ناتوانی در استفاده از نرخ بازسازی 120 هرتزی هنگام روشن کردن رزولوشن 1440p
- عملکرد پر نوسان گزینه نرخ نوسازی تطبیقی
- سرعت شارژ پایین
امیدواریم از مطالعه این نقد و بررسی در اکوتل لذت برده باشید و شناخت خوبی نسبت به این محصول پیدا کرده باشید. اگر نظر و یا سوالی در این زمینه دارید خوشحال میشویم تا در بخش ارسال نظرات با ما در میان بگذارید.